Terwijl ik met mijn hoofd in de vriezer naar allerlei bakjes graai, ze open, analyseer wat er in zit en na ga hoelang het al in de vriezer zit, hoor ik zoonlief boven zingen; pompompompom.
Dat wordt het; ik weet dat het nog ergens ligt in mijn vriezer, heeeeeerlijke pompoenrisotto. Na 3 bakjes met dubieuze substanties heb ik een bak met pompoenrisotto voor minstens 2 personen.
Pompoen Risotto
Ingrediënten (2 personen)
200 gram pompoen )in kleine blokjes gesneden)
250 gram risottorijst
1 glas witte wijn
½ gesnipperde ui
2 tenen knoflook
2 tl kleingeneden rozenmarijn
1 liter groente bouillon
100 gram Parmezaanse kaas
Olijfolie
Peper & zout
Bereiding
Verhit de ong 2 el olijfolie in de pan en bak de ui, knoflook, rozenmarijn en pompoen tot de pompoen en ui zacht zijn. Voeg de rijst toe en bak deze tot hij glazend is. De wijn kan worden toevoegd.
Als de wijn bijna verdampt is voeg je 1 soeplepel bouillon bij de rijst. Deze blijf je roeren tot het vocht bijna verdampt is.
Herhalen totdat de rijst gaar is.
Wanneer de rijst gaar is de kaas bijvoegen en goed er doorheen roeren. Peper en zout naar smaak toevoegen.
Serveren met wat Parmezaanse kaas on top.
lekker!
BeantwoordenVerwijderen