maandag 17 januari 2011

Daar heb ik zin in!

           Krokante champignontaart met gerookte kip                 Champignon & gerookte 
kip taart

Ingrediënten
6 el olijfolie
500 gram champignons (in partjes)
125 ml creme fraiche
200 gram gerookte kipfilet (in blokjes)
2 eieren
1 tl kerriepoeder
2 el verse tijmblaadjes
1 pak filodeeg


Bereiding 
Verwarm de oven op 200 graden en vet een springvorm in (24 cm doorsnede).
Verhit 2 el olie en bak de champignons in 5 minuten op hoog vuur bruin.
Schep de creme fraiche door de champignons en neem de pan van het vuur. Roer de gerookte kip, de eieren en kruiden door het champignonmengsel.
Vouw het ondooide filodeeg voorzichtig uit en besmeer elk vel (alleen bovenkant) met boter. Bekleed de springvorm met de filodeegvellen (laat de vellen elkaar overlappen) en laat de vellen over de rand hangen. Ongeveer 3 lagen vellen over elkaar leggen in de springvorm. Verdeel het champignonmengsel over de deegbodem. Vouw de overhangende vellen zachtjes naar over de vulling naar binnen. Verfromel een deegvel (ook besmeren met boter aan de bovenkant) en leg dat over de vulling in het midden.
Bak de taart in 25- 30 minuten goudbruin en knapperig.
Lauwwarm serveren.

2 opmerkingen:

  1. Wat een heeeeerlijke blog! En wat ben je al ver met je lijstje 10 in 11! Leuke dingen maak je :)

    BeantwoordenVerwijderen