zondag 30 januari 2011

Chefkok Raf

Hij is af! Raf zijn eigen speelkeuken (nr 5 van mijn 10 in 11 lijstje). Samen met manlief (Deddies Lab) maakte ik van een oud Ikea Kastje een prachtige speelkeuken voor ons Raf , geïnspireerd op de speelkeuken van MiekK. Manlief sloopte de lades eruit, we schilderden het kastje wit, op de achterkant maakte ik een zeiltje van Kitsch & Kitchen. De kookplaat is gemaakt van onderzetters van Ikea.
Pannetjes en gebakjes zijn van de Hema en de "knuffelgroenten" zijn van de Ikea.


We, maar vooral Raf, zijn er erg blij mee! Smakelijk eten!



woensdag 26 januari 2011

Nummer 9

In de kerstvakantie gebeurde het ondenkbare.....mijn o zo geliefde iPhone viel in stukken.
Tijd dus voor een hoesje, nummer 9 van mijn 10 in 11 lijstje.


De buitenkant is van katoen (polkadot!) en de binnen is van vilt (leek mij wel stevig). Ik gebruikte deze en deze tutorial.



Het volgende project, 5. Keukentje voor zoonlief Raf, geïnspireerd op het speelkeukentje van MiekK, is ook bijna af!


vrijdag 21 januari 2011

Fluitend op de fiets

Binnenkort wordt het weer mooi weer....althans, dat hoop ik. Dat betekent ook dat ik dan weer op de fiets naar school (werk) ga. Fietsen is niet mijn grootste hobby, maar met een muziekske is het heerlijk.
Geïnspireerd door PEEPS maakte ik een tasje voor mijn draadloze bluetooth koptelefoon. Deze zit altijd los in mijn (school)tas, onbeschermd, dus een koptelefoontasje is geen overbodige luxe.

Het is een Hobo Sack(je) geworden, aan de buitenkant retro gordijnstof (restje van Marieke, nog bedankt!) en aan de binnenkant een groen katoenen stofje. Aan het lint heb ik uiltjeskraaltjes van Xenos gehangen.

woensdag 19 januari 2011

Op naar het kinderdagverblijf!

Joehoe!!! Puntje 3 van mijn 10 voor 11 lijstje gemaakt! Een tasje voor zoonlief Raf om mee te nemen naar het kinderdagverblijf.
Het is een kleine uitvoering van mijn eerder gemaakte luiertas. De buitenkant is gemaakt van Kitsch and Kitchenzeil, wat ik al eerder gebruikte om Raf zijn tafel op te leuken, zie hier. De binnenkant is van dunne denimstof. De schouderband is een oude riem van mezelf.
Ik ben zeer tevreden!






maandag 17 januari 2011

10 in 11

Bij veel blogs zag ik al een beroemd 10 in 11 lijstje, nu is het tijd voor mijn lijst!

1. Luiertas voor mijn Raf maken. Deze heb ik afgelopen week gemaakt. Zie hier.

2. De Amsterdamtas van Eloleo

3. Een tas voor Raf voor als hij naar het kinderdagverblijf gaat. Ik weet nog niet wat voor een tas het wordt, dus suggesties zijn welkom!

4. Kraamkado voor 2 van mijn vriendinnen. Ik weet nog niet wat ik voor ze ga maken, maar ik ga wel zelf iets maken ipv kopen!

5. Keukentje voor zoonlief Raf, geïnspireerd op het speelkeukentje van MiekK 

6. Portemonnee voor mezelf

7. Knuffels voor de kindjes van mijn vriendinnen

8. Jurkje voor mijn nichtje van Mme ZsaZsa

9. Hoesje voor mijn iPhone

10.  Voor elke verjaardag van vriendinnen (iets kleins) een zelf gemaakt cadeautje

Ik heb er zin in!!!!


Daar heb ik zin in!

           Krokante champignontaart met gerookte kip                 Champignon & gerookte 
kip taart

Ingrediënten
6 el olijfolie
500 gram champignons (in partjes)
125 ml creme fraiche
200 gram gerookte kipfilet (in blokjes)
2 eieren
1 tl kerriepoeder
2 el verse tijmblaadjes
1 pak filodeeg


Bereiding 
Verwarm de oven op 200 graden en vet een springvorm in (24 cm doorsnede).
Verhit 2 el olie en bak de champignons in 5 minuten op hoog vuur bruin.
Schep de creme fraiche door de champignons en neem de pan van het vuur. Roer de gerookte kip, de eieren en kruiden door het champignonmengsel.
Vouw het ondooide filodeeg voorzichtig uit en besmeer elk vel (alleen bovenkant) met boter. Bekleed de springvorm met de filodeegvellen (laat de vellen elkaar overlappen) en laat de vellen over de rand hangen. Ongeveer 3 lagen vellen over elkaar leggen in de springvorm. Verdeel het champignonmengsel over de deegbodem. Vouw de overhangende vellen zachtjes naar over de vulling naar binnen. Verfromel een deegvel (ook besmeren met boter aan de bovenkant) en leg dat over de vulling in het midden.
Bak de taart in 25- 30 minuten goudbruin en knapperig.
Lauwwarm serveren.

zondag 16 januari 2011

Dozig Etuitje (Boxy Pouch)

Op een heleboel blogs zie ik leuke etuitjes staan, de zogenaamde boxy pouch (dozig etuitje). Tijd om er 1 zelf te maken! Ik gebruikte deze tutorial







Ik heb er meteen 2 gemaakt! 1 voor Raf, handig voor in zijn luiertas (voor zijn billenzalf, paractemol, zeep etc), 1 voor mij voor in mijn handtas (voor lippenbalsem, make-up etc).

zaterdag 15 januari 2011

Luiertas

Vandaag ben ik een project begonnen waar ik een beetje tegenop zag....een luier-tas maken. Ik had geen patroon en geen fijne tutorial. Dus heb ik mijn oude luiertas uit elkaar gehaald en nagemaakt. De stof die ik heb gebruikt is van Ikea (lekker stevig en een leuke print!) en de binnenkant is een polkadot van het Smitje in Eindhoven. Het hengsel haalde ik van een oude tas.








Ik ben er ongeveer 3 uur mee bezig geweest en ben erg tevreden met het resultaat, alhoewel ik de volgende keer een nog iets stevigere stof zal gebruiken!





donderdag 13 januari 2011

Tante's Lap

Eindelijk is het zover, ons nichtje is er! En ze mag er wezen met haar prachtige donkere krullen!
Natuurlijk ging grote neef Raf mee op bezoek en kon hij zijn ogen niet van haar af houden!
Esmee (zo heet de knappe meid) kreeg eerder al een luierzakske (van Madame Zsazsa)  en een speenkoord van me maar nu kreeg ze een roze wipstoel met een zelfgemaakte broche ( medaille) erop .




De 3 Wijzen

Kleding maken is niet mijn sterkste kant, niet mijn ding zeg maar. Ik ben niet secuur genoeg, heb niet genoeg geduld en ik snap de patronen over het algemeen niet. Wel vind ik zelfgemaakte kleding erg leuk, het is altijd uniek en origineel.
Om zoonlief toch in originele en unieke kleding te steken, pimp ik zijn kleding!

Deze drie wijze gehaakte uilen kocht ik bij Xenos (per vier voor 3 euro) en ik heb ze vastgemaakt (met de hand genaaid) op een simpel shirtje van de Hema (5 euro). 



maandag 10 januari 2011

Kliekjesdag

In Huize Mama's Lap wordt elk restje eten keurig in een bakje gestopt en ingevroren zodat er in noodgevallen altijd eten in huis is. Vaak veroorzaakt dit gedrag een heel ander noodgeval, namelijk een veel te volle vriezer....Daarom is het eens in de zoveel tijd Kliekjesdag. Verplicht eten uit de vriezer. 
Terwijl ik met mijn hoofd in de vriezer naar allerlei bakjes graai, ze open, analyseer wat er in zit en na ga hoelang het al in de vriezer zit, hoor ik zoonlief boven zingen; pompompompom. 
Dat wordt het; ik weet dat het nog ergens ligt in mijn vriezer, heeeeeerlijke pompoenrisotto. Na 3 bakjes met dubieuze substanties heb ik een bak met pompoenrisotto voor minstens 2 personen.


                            Pompoen Risotto

Ingrediënten (2 personen)
200 gram pompoen )in kleine blokjes gesneden)
250 gram risottorijst
1 glas witte wijn
½ gesnipperde ui
2 tenen knoflook
2 tl kleingeneden rozenmarijn
1 liter groente bouillon
100 gram Parmezaanse kaas
Olijfolie
Peper & zout

Bereiding 
Verhit de ong 2 el olijfolie in de pan en bak de ui, knoflook, rozenmarijn en pompoen tot de pompoen en ui zacht zijn. Voeg de rijst toe en bak deze tot hij glazend is.  De wijn kan worden toevoegd.
Als de wijn bijna verdampt is voeg je 1 soeplepel bouillon bij de rijst. Deze blijf je roeren tot het vocht bijna verdampt is.
Herhalen totdat de rijst gaar is.
Wanneer de rijst gaar is de kaas bijvoegen en goed er doorheen roeren. Peper en zout naar smaak toevoegen.

Serveren met wat Parmezaanse kaas on top.

Back 2 School

Helaas helaas....de vakantie is voorbij dus moet ik terug naar school. Klassen vol met 16- jarigen zitten vol enthousiasme te wachten op mijn spannende lessen over Levensbeschouwelijke Vorming. Om mezelf een beetje te trakteren op iets nieuws heb ik voor mezelf een nieuwe (grote!) pennenetui gemaakt. 

Terwijl ik de etui maakte dacht ik met weemoed terug aan de tijd dat ik als 12- jarige met mijn moeder (Mama's mama dus) in augustus naar de schoolcampus van de V&D ging om nieuwe onbekladde frisruikende schoolspulletjes uit te kiezen. Drukzoekend tussen al de agenda's, kaftpapier (he bah, kaften), pennen, etui's en geodriehoeken, zocht je orginele doch coole spullen uit......In die gedachte maakte ik dus de etui.


Het is een rood met wit geblokte etui ( 26 cm x 14 cm) geworden met een paarse rits en een prachtige opstrijkapplicatie van de Hema!

Wat zullen mijn kinders jaloers zijn.......